Originales y deliciosas. |
Crujientes por dentro y suaves a la vez. |
A ver si os gustan.
De A. G. Ovies
Peñes
(AGO. Cabu Peñes. Agosto de 2010) |
Ye too norte. Ye’l norte en puntu. Per au albancia la claridá. Onde la tierra se desvanez y la lluz güel a ocle y sal. Ye fin, principiu. Ye’l cabu’l mundu, l’entamu l’agua. Ye superficie y profundidá. Castru y Gaviera onde les foles cueyen relevu y el nordés xunce les sos dos ales y echa a volar. Ye onde la rosa los vientos brama. Onde la nueche ta siempre encesa y la borrina suel madrugar. Per au traxinen toles vapores, ye per au borien tolos pesqueros y per au pasen dalgunos barcos que yá más nunca vuelven pasar.
Ta ente Verdicio y l'horizonte, camín de Viodo, diendo al Ferreru, cerca Coneo, xunto a Tezán. Au les gaviotes faen los ñeros, onde La Erbosa quedó a suañar. Dende au s’avista la vida entera como un abismu que da a l’océanu, una estayina que va a la mar. Ta ente’l cielu y precipicios, penriba’l Ferre, de Solarriba poco p’allá. Después de Lluanco, frente a Bañugues, per u se crucia pa nengún sitiu, per u se vira pal enxamás. Mui a la vera la llontanza, ta en dirección a la eternidá.
Para 18 rosquillas, necesitamos:
- 2 cucharadas de azúcar
- 2 huevos
- 2 cucharadas de aceite
- raspadura de 1 limón
- canela al gusto (una cucharadina de las del café)
- 50 gramos de coco
- 250 gramos de harina
- 100 gramos de coco, para rebozarlas
Para el almíbar,
- 200 gramos de agua
- 100 gramos de azúcar
Vamos formando las rosquillas, cogemos porciones de la masa del tamaño de una nuez, boleamos y le hacemos un agujero en el centro con los dedos. Hacemos una rueda. |
Ponemos agua en una pota amplia y la calentamos hasta que hierva. Sumergimos las rosquillas, bajarán al fondo, y dejamos hasta que suban a la superficie. |
Las vamos colocando en una rejilla. Y seguidamente las rebozamos en coco. |
¡¡¡¡Y ya las podemos merendar!!!! |
Guardadas en una lata hermética, se conservan unos cuantos días. |
¡A por ellas y que os salgan exquisitas!